Nøddecupcakes med nougatcreme

Fyldige kager med crunch og en rund og skøn smag fra ristede nødder - toppet med blød nougat og kaffecreme. En ny voksenfavorit.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2 Smelt smør og valnødder sammen i en kasserolle over middel varme, indtil nødderne er gyldne.
  • 3 Hæld blandingen i en skål, og rør piskefløden i. Pisk æggene luftige med sukker og brun farin i ca. 3-4 minutter, til massen er lys og luftig.
  • 4 Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og rør det i æggemassen skiftevis med flødeblandingen, til dejen er glat og ensartet.
  • 5 Hæld dejen i 12-15 muffin/cupcakeforme, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er faste og gyldne.
  • 6 Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
  • 7 Smelt nougat og kaffe sammen i en kasserolle over meget lav varme. Hæld massen i en skål, og sæt den på køl i ca. 30 minutter, til den er kølet ned.
  • 8 Rør nougatblandingen og mascarponen sammen i en skål, og pisk det det til en tyk og luftig creme.
  • 9 Pynt kagerne med toppingen og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.
  • {{recipeDoneText}} Nøddecupcakes med nougatcreme

Tip

Pynt kagerne med smeltet, mørk chokolade i stedet for nougatcreme.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier