Nakkekoteletter med brombærsauce

Sådan gør du

  • 1 Halvér kartoflerne, drys med salt og timian og sæt dem i ovnen.
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader og bag dem til de er møre, 30-40 minutter.
  • 3 Dup nakkekoteletterne tørre med køkkenrulle.
  • 4 Krydr med salt og peber.
  • 5 Lad smørret blive gyldent på panden ved god varme.
  • 6 Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side.
  • 7 Læg dem i et ildfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, til de er møre og gennemstegte.
  • 8 Hold nakkekoteletterne varme.
  • 9 Til saucen hakkes løget fint og svitses i smørret fra panden.
  • 10 Tilsæt 125 g brombær og kog, til de safter.
  • 11 Tilsæt vin og kog ind til det halve.
  • 12 Kom bouillon ved og kog igennem.
  • 13 Smag til med salt, peber og ribsgelé.
  • 14 Tilsæt evt. stegevæden fra kantarellerne og nakkekoteletterne i ovnen.
  • 15 Jævn saucen let med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.
  • 16 Si saucen op i en sauceskål.
  • 17 Skær kantarellerne i mindre stykker og damp dem fri for væde på en tør pande ved god varme.
  • 18 Tilsæt finthakket løg og smør og rist dem let.
  • 19 Drys med salt, peber og et par spsk finthakket persille.
  • 20 De sidste 75 g brombær lunes evt. i den varme ovn og lægges ved kantarellerne.
  • {{recipeDoneText}} Nakkekoteletter med brombærsauce

Opskriften er udviklet af