Nakkefilet på en bund af rødkål, æbler, svesker og abrikos

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Nakkefilet, rødkål, æbler, svesker og abrikoser
  • 2 Krydr kødet med salt og peber.
  • 3 Fintsnit rødkål. Skræl æbler og skær dem i tynde både.
  • 4 Bland rødkål, æbler, svesker, abrikoser, laurbærblade, salt og peber og læg det i bunden af en form, fx en rugbrøds- eller sandkageform.
  • 5 Læg kødet ovenpå. Hæld rødvin ved.
  • 6 Stil det midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg i 1 time.
  • 7 Hæld ahornsirup ud over kødet og sæt det i ovnen igen i ca. 1 time til kødet er gennemstegt og rødkålen er mør.
  • 8 Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 80 grader.
  • 9 Skær kødet i skiver ved servering.
  • 10 Smag kål og frugter til med ribsgelé, salt og peber.
  • 11 Kog kartoflerne.
  • 12 Pil yderbladene af rosenkålen og kog dem et øjeblik i letsaltet vand.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet på en bund af rødkål, æbler, svesker og abrikos

Tip

Hvis der er meget væske, kan det jævnes til sauce med majsstivelse. Hvis al væsken fordamper tilsættes mere rødvin eller vand.

Opskriften er udviklet af