Nakkefilet med urter og kartofler

Vi elsker, når aftensmaden er nem og passer sig selv i ovnen, og det gør denne nakkefilet med kartofler og urter. Stil fadet på spisebordet med ekstra gafler til at tage med. Så er der serveret!

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 2 Brun nakkekammen på alle sider på panden i smør og olie. Læg nakkekammen i en stor, ildfast form med høj kant.
  • 3 Kom urter, citronskal og revet hvidløg i en skål, og bland rundt.
  • 4 Gnid blandingen rundt på kødet.
  • 5 Sæt et stegetermometer i kødet, og sæt formen midt i ovnen. Steg kødet, indtil temperaturen viser 80 grader. Det tager cirka 2 timer.
  • 6 Når der mangler 45 minutter af stegetiden, vender du kartofler med olie i en skål og lægger dem omkring kødet.
  • 7 Når der mangler 15 minutter af stegetiden, vender du haricots verts med lidt olie og fordeler dem over kartoflerne. Ved servering drysser du basilikum hen over retten og serverer.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet med urter og kartofler

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier