Nakkefilet med krydderbulgur

Sådan gør du

  • 1 Kødet: skær nakkefileten igennem på langs i to lige store stykker og snør dem med kødsnor, så skiverne bliver lige store ved anretning.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie på alle sider.
  • 3 Læg de to stykker kød i et ovnfast fad. Stil fadet midt i ovnen. Steg kødet ved 180 grader i ca. 50 minutter.
  • 4 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader.
  • 5 Læg skinken på en bageplade med bagepapir og stil skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
  • 6 Hævl parmesanen i skiver med en kartoffelskræller eller en ostehævl.
  • 7 Skær kødet i mindst 8 pæne skiver.Krydderbulgur: skær gulerødder og selleri i meget små tern.
  • 8 Gem ca. 10 cm porretop fra den ene porre.
  • 9 Skær resten af porrerne i tynde skiver.
  • 10 Svits grøntsagerne i olie sammen med finthakket hvidløg i ca. 5 minutter.
  • 11 Tilsæt bulgur og bouillon.
  • 12 Lad det koge op. Sluk for varmen og lad gryden stå i ca. 10 minutter under låg.
  • 13 Smag til med salt og peber. Hæld bulguren i metalringe eller forme, hvis det ønskes serveret som på foto ovenfor. Skær porretoppen i tynde strimler og friter dem i olie ved ikke for høj varme til de er sprøde.
  • 14 Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  • 15 Hvis temperaturen er for høj, bliver porretoppen brun.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet med krydderbulgur

Tip

  1. Nakkefilet kan også steges i et helt stykke.
  2. Stegetiden er ca. 2 timer ved 180 grader
  3. Krydderbulgur kan også bruges som tilbehør til svinekoteletter, skinkeschnitzler, medaljoner og sauté-skiver af svinefilet.
  4. Hvis man ikke har lyst til at fritere porretop, kan porretop skæres i tynde skiver som resten af porrerne og tilberedes sammen med bulguren
  5. I stedet for bulgur kan bruges couscous, men så skal grøntsagerne svitses til de er knap møre før couscous tilsættes.
  6. Efter 5 minutter er couscous klar til servering.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier