Nakkefilet med grønkålspuré og honningglaserede rødbeder

Sådan gør du

  • 1 Snør kødet. Dup det tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 2 Læg det i en lille bradepande og sæt den midt i en kold ovn.
  • 3 Tænd ovnen på 180 grader, og lad nakkefileten stå ca. 2 timer, til den er gennemstegt.
  • 4 Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader.
  • 5 Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, ca. 45 minutter.
  • 6 Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
  • 7 Gnub skindet af og skær rødbederne i skiver.
  • 8 Kog eddiken med honning og ½ dl vand.
  • 9 Kog det ind til det karamelliserer og bliver sirupsagtigt.
  • 10 Tilsæt fond/bouillon og olie, og vend rødbederne i.
  • 11 Tag de varme rødbeder op, kog lagen ind, og hæld den over rødbederne.
  • 12 Smag til med salt. Pynt med fintklippet purløg.
  • 13 Kog kartoflerne.
  • 14 Pluk grønkålsbladene fra stokken og fjern de groveste ribber.
  • 15 Kog bladene i 10 minutter, tag dem op i en si og tryk vandet af.
  • 16 Hak kål og brød fint med en kniv, evt. gennem en kødhakker.
  • 17 Kog fløden ind til halv mængde.
  • 18 Kom kål og brød i gryden og varm det igennem.
  • 19 Smag til med salt, peber, citronsaft og revet muskatnød.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet med grønkålspuré og honningglaserede rødbeder

Tip

Kogt muskatnød er nemmere at rive, dufter af mere og smager bedre. Kog nogle stykker i vand i 20 minutter og opbevar dem i vand i køleskabet. Frugteddike kan fx være kirsebær-, blomme- eller æbleeddike. Grønkålspuréen kan også bruges til kogt skinke og hamburgerryg. Rødbederne kan serveres varme eller kolde.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier