Næsten klassisk medisterpølse med trøfler, sønderjysk grønlangkål og sherryglaserede løg

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kødet: bestil svineskanken hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Læg skanken i en gryde.
  • 3 Hæld kogende vand over, så det lige dækker.
  • 4 Bring vandet i kog igen og skum.
  • 5 Tilsæt 1 tsk salt og kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet.
  • 6 Tag kødet op og køl det af. Gem suppen.
  • 7 Kog den evt. ind til 4-5 dl.
  • 8 Pil kødet af skanken.
  • 9 Kassér ben, fedt og svær.
  • 10 Afkøl kødet - stil det i køleskab.
  • 11 Hak kødet i en kødhakker eller foodprocessor.
  • 12 Rør det hakkede kød, salt og peber i det hakkede skankekød.
  • 13 Tilsæt svesker og abrikoser i små tern, revne trøfler, trøffelolie, spidskommen og æggehvider.
  • 14 Rør farsen sammen, tilsæt fløden 1 dl ad gangen.
  • 15 Stil farsen koldt til den kommes i medisterpølsetarme.
  • 16 Brug kødhakker med pølsehorn.
  • 17 Fyld ikke tarmene for hårdt.
  • 18 Kog pølsen i vand tilsat øl eller eddike ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • 19 Afkøl pølsen i koldt vand gerne med isterninger.
  • 20 Tag pølsen op af vandet. Lad den blive helt tør.
  • 21 Steg pølsen gylden i smør lige før servering ved ikke for høj varme.
  • 22 Den skal være gennemvarm.
  • 23 Sønderjysk grønlangkål: skær skrællede kartofler i tern og kog dem møre i 1 dl af suppen fra skanken.
  • 24 Mos kartoflerne groft med en gaffel.
  • 25 Tilsæt kogt, grofthakket grønkål og fløde.
  • 26 Varm grønlangkålen og smag til med salt og peber.
  • 27 Hvis grønkålen skal formes med to skeer, skal den være rimelig fast i konsistens.
  • 28 Dyp skeerne i varmt vand, så får man det flotteste resultat.
  • 29 Sherryglaserede løg: halvér de pillede løg fra top til rod.
  • 30 Læg løgene med skærefladen nedad i en gryde med middelvarm olie.
  • 31 Læg låg på og steg løgene ved svag varme i 3-4 minutter.
  • 32 Tilsæt sojasauce, sherry, 3 dl suppe fra skanken, hvidløg i skiver, 2 kviste timian og balsamico.
  • 33 Kog videre ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
  • 34 Tag løgene op.
  • 35 Kog væsken ind til ½-1 dl.
  • 36 Si glaseringen og pisk smørret i.
  • 37 Smag til med peber og evt. salt.
  • 38 Læg løgene tilbage i glaseringen med skærefladen nedad.
  • 39 Servér løgene med en kvist timian og dryp glaseringen på tallerkenen.
  • {{recipeDoneText}} Næsten klassisk medisterpølse med trøfler, sønderjysk grønlangkål og sherryglaserede løg

Opskriften er udviklet af