Mysliboller med grøntsager

Mysliboller med grøntsager

Mums! Mysliboller og gulerødder! Opskriften er til 15 boller.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bagetid: 15-20 min. ved 200 grader (varmluft)
  • 2 Vask hænder
  • 3 Hak hasselnødderne
  • 4 Hæld vandet i en stor skål
  • 5 Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  • 6 Tilsæt surmælksprodukt, olie, salt, havregryn, hasselnødder, rosiner og æg
  • 7 Rør godt i dejen
  • 8 Tilsæt hvedemel lidt efter lidt
  • 9 Slå dejen godt sammen med en grydeske. Den skal være lidt fast, men stadig klistre
  • 10 Dæk dejen med husholdningsfilm
  • 11 Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  • 12 Læg bagepapir på en bageplade
  • 13 Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  • 14 Dyp to skeer i et glas med koldt vand
  • 15 Form 15 klatbollerne med skeerne og sæt bollerne på bagepladen
  • 16 Lad bollerne efterhæve, til ovnen er varm
  • 17 Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min, til de er gennembagte
  • 18 Tag bollerne ud af ovnen og lad den køle af på en rist
  • 19

    Servering:

    Giv en bolle til hver og to gulerødder. Sluk tørsten i et glas mælk.

  • 20 Opskriften er inspireret af Fødevarestyrelsens ”Glad mad i børnemaver – inspiration til daginstitutioner”
  • {{recipeDoneText}} Mysliboller med grøntsager

Tip

Du kan teste, om bollerne er gennembagte, ved at banke dem under bunden. Er de gennembagte, lyder det hult. Bollerne kommer til at smage endnu bedre, hvis du lader dem hæve i køleskabet natten over. Hvis du gør det, skal du kun bruge 10 g gær.

Opskriften er udviklet af