Hvis du vil lave ekstra gode myslibarer, skal du bruge kondenseret mælk. Det er mælk, hvor en stor del af vandet er kogt væk. Hvis du bor i nærheden af en asiatisk specialbutik, kan du købe den kondenserede mælk. Du kan dog også lave den selv.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Hæld mælken og sukkeret i en gryde.
  • 4 Lad blandingen koge ved middel varme i ca. 1 time uden låg.
  • 5 Lad blandingen køle af.
  • 6 Kom bagepapir i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm.
  • 7 Tænd ovnen på 175 grader.
  • 8 Åbn dåsen med kondenseret mælk,og hæld den i en skål, eller brug din egen inddampede mælk fra punkt 3-5.
  • 9 Hak hasselnødderne.
  • 10 Kom hasselnødder, brun farin, rosiner, havregryn og græskarkerner i den kondenserede mælk. Rør godt.
  • 11 Smuldr riskiksene og kom dem i mælken. Rør godt.
  • 12 Hæld blandingen i det ovnfaste fad.
  • 13 Tryk massen godt sammen med en grydeske.
  • 14 Sæt fadet i midt i ovnen, og bag i ca. 30 minutter, indtil overfladen er gylden.
  • 15 Tag fadet ud og lad det køle af.
  • 16 Skær massen ud i ca. 14 firkantede stykker – 14 myslibarer.
  • 17 Pak myslibarerne ind i madpapir.
  • 18 Gem myslibarerne i en kagedåse. De kan kun holde sig friske højest i en 1 uge.
  • {{recipeDoneText}} Myslibar (den svære)

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter