Mungbønnesalat

Mungbønner har et højt indhold af protein og kostfibre og indeholder desuden jern, som er velegnet i en vegetarisk kost. 

Sådan gør du

  • 1 Kog bønnerne i ca 20 minutter, prøv dig frem, der skal være lidt tyggemodstand.
  • 2 Koger de for længe »sprænges« de og bliver til mos.
  • 3 Hæld vandet fra og afkøl.
  • 4 Skær toppen af gulerødderne men behold lidt af den grønne top.
  • 5 Den kan sagtens spises, og det ser dekorativt ud.
  • 6 Flæk gulerødderne på langs, og kog dem møre i letsaltet vand i 3 minutter.
  • 7 Skyl med koldt vand og afdryp.
  • 8 Snit spidskålen i strimler, og kom den i en gryde med kogende vand i 1 minut.
  • 9 Skyl i koldt vand og afdryp.
  • 10 Kog evt gulerødder og spidskål sammen, hvis du har en stor gryde.
  • 11 Giv først gulerødderne 2 minutter, kog så videre sammen i ca 1 minut.
  • 12 Rist solsikkefrø på en tør pande nogle få minutter, indtil de bliver gyldne.
  • 13 Bland salaten i en skål.
  • 14 Rør dressingen sammen og vend med salaten.
  • 15 Smag til med salt og peber og servér.Servér evt. med grovflute
  • {{recipeDoneText}} Mungbønnesalat

Opskriften er udviklet af