Mulligatawny – karrysuppe med kylling, svampe og ris

Energiinformation

  • Protein 7.5 g.
  • Kulhydrater 12.4 g.
  • Fedt 7.5 g.
  • Energifor./ pers 658 kcal
  • Fedtenergi 45 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Gør kyllingen i stand – fjern indmadsrester
  • 2 kom kyllingen i en gryde med suppevisken: porre, løg, gulerod og en bundet buket timian. Kom salt ved, dæk ingredienserne med vand og kog i en time.
  • 3 Si suppen og pil kødet fra kyllingen.
  • 4 Sæt risene over at koge iflg. emballagens anvisning.
  • 5 Skær skalotteløg i fine tern, varm 1 spsk. olie op i en gryde og steg løg bløde og blanke, kom karry og 2 tsk. fintrevet ingefær ved.
  • 6 Spæd med 1 liter suppe, lad suppen simre i 10 minutter.
  • 7 Kom piskefløde i suppen, kog op og smag til med salt og peber.
  • 8 Børst champignon fri for jord, skær dem i skiver og rist dem i 1 spsk. olivenolie. Læg dem på fedtsugende papir.
  • 9 Anret suppen med kogte ris, kyllingekød og ristede svampe.  
  • {{recipeDoneText}} Mulligatawny – karrysuppe med kylling, svampe og ris

Tip

Har du spidskommen og gurkemeje på krydderihylden, så kom 1 spsk. stødt spidskommen og 1 tsk. gurkemeje i retten, på samme tidspunkt som karry. Har du frisk koriander eller brøndkarse i haven eller vindueskarmen, så top retten med det, efter smag og behag. Man kan gøre retten mindre fed ved at reducere i fløden og erstatte den med mælk.

Opskriften er udviklet af