Sådan gør du

  • 1

    Pomfritter

    Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.  
  • 2 Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.  
  • 3 Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.  
  • 4 Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.  
  • 5 Tilsæt persille og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
  • {{recipeDoneText}} Moules frites med aioli

Tip

I stedet for at købe din aioli færdiglavet, kan du nemt lave den selv! Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier