Morten Heibergs Julekage

En fantastisk chokoladekage, der byder på juletoner fra nellike, kanel, stjerneanis og syltede kirsebær. Opskriften er kreeret af dessertkokken Morten Heiberg.

Sådan gør du

  • 1 Forvarm ovnen til 160°.
  • 2  Smør en springform med smør, og drys med sukker.
  • 3 Hæld kirsebærrene i en sigte, og lad dem dryppe godt af. Man kan sagtens gemme saften/lagen og bruge den som tilbehør til kagen eller som sauce til vaniljeis.
  • 4 Pisk æg, sukker og honning sammen i en skål, indtil det er skummende.   
  • 5 Bring piskefløde, nelliker, stjerneanis og vaniljekorn- og stang i kog. Tag gryden fra varmen, læg låg på, og lad det trække i fem minutter.
  • 6 Varm fløden op igen, sigt krydderierne fra, og hæld fløden over chokoladen, og pisk det sammen.   
  • 7 Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og stødt kanel sammen i en skål. 
  • 8 Kværn mandlerne til mel, evt. i en kaffemølle, eller riv dem til mel.
  • 9 Tilsæt mandelmel, og bland det godt sammen med et piskeris. Gem 2 spsk af melblandingen til at ”pudre” kirsebærrene med, inden de drysses over dejen. 
  • 10 Smelt smørret i en kasserolle.
  • 11  Bland chokoladecremen i de piskede æg, tilsæt melblandingen, og vend det rundt med et piskeris. 
  • 12 Hæld en smule af dejen i gryden med smørret og bland til det er ensartet. Vend smørblandingen med resten af dejen. 
  • 13 Tilsæt cognac. 
  • 14 Hæld dejen i den smurte form. Vend kirsebærrene med 2 spsk melblanding, og fordel dem på overfladen af dejen. 
  • 15 Bag kagen i midten af ovnen i mindst 50 minutter, eventuelt lidt længere.
  • 16 Tag kagen ud, og lad den stå i formen, indtil den kan føres over på et fad og afkøles helt. 
  • 17 Drys med sigtet flormelis.
  • {{recipeDoneText}} Morten Heibergs Julekage

Opskriften er udviklet af