Morgengrød med byggryn, frugt og bær

Til 2 voksne og 2 børn

Energiinformation

  • Energi 300 Kj
  • Fedt 27 %
  • Kulhydrat 61 %
  • Protein 12 %

Sådan gør du

  • 1 Kom mælken i en tykbundet gryde, og bring den til kogepunktet. Hæld grynene heri. Kog grøden i ca. 8 min. - rør i den undervejs, så den ikke brænder på. Hvis grøden bliver for tyk, så tilsæt evt. lidt vand eller mere mælk for at justere konsistensen. Rør lidt salt, sukker og smør i grøden.  
  • 2 Skær æblet i små tern og de tørrede abrikoser i mindre stykker.  
  • 3 Hæld grøden i 4 skåle, og drys med æblestykker, abrikoser, blåbær og græskarkerner. Servér grøden med det samme.  
  • {{recipeDoneText}} Morgengrød med byggryn, frugt og bær

Tip

Grød til morgenmad er skønt, sundt og mættende. Alle kender havregrød men prøv også at koge grød på fx byg eller boghvede, det smager herligt og giver en god start på dagen.

Du kan også tilsmage din morgengrød med en skefuld solbærkompot eller blommemarmelade og et lille drys kanelsukker.

Opskriften er udviklet af