Møre svinekæber med kål og bacon

Claus Holm bruger i opskriften en trykkoger, hvilket gør hele processen hurtigere. Har du ikke en trykkoger, skal du koge svinekæberne i smør, væsken og krydderurterne. Lad dem koge i 1 time og 15 minutter. Når der er en halv time tilbage af kogetiden, tilsætter du grøntsagerne og bacon. Så har du svinekæber med kål og bacon i en almindelig gryde. 

Sådan gør du

  • 1 Kom smør i bunden af trykkogeren og tilsæt svinekæber.  
  • 2 Skær bacon i mindre stykker og tilsæt dem i trykkogeren. 
  • 3 Snit kål og tilsæt i trykkogeren. 
  • 4 Tilsæt oksefond, æblemost, laurbærblade, hvidløg og friske peberkorn. 
  • 5 Skær de øvrige grøntsager i mindre stykker og tilsæt dem. 
  • 6 Tilsæt timian. 
  • 7 Smag til med salt og peber.
  • 8 Sæt låg på trykkogeren og lås den. Sæt varmen på maksimum og lad den koge i 12-14 minutter. Husk at skrue på den lille ventil, når retten er færdig med at koge, så den damper af og trykket forsvinder. 
  • 9 Servér retten i en dyb skål evt. med et stykke frisk brød til. 
  • {{recipeDoneText}} Møre svinekæber med kål og bacon

Opskriften er udviklet af