Mørbradtårn med æbler og bacon og tomatkompot med persillefløde

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Skær et snit ned i midten af mørbraden uden at skære den igennem.
  • 3 Skær to snit mere i hver side, så kødstykket bliver større.
  • 4 Undgå så vidt muligt at skære huller i kødet.
  • 5 Læg den udskårne mørbrad på film og læg film over, før kødet bankes let med hånden eller en flaske.
  • 6 Brun smørret på en pande. 
  • 7 Steg bacon i tern.
  • 8 Fjern kernehuset på æblet og skær det i tern. Tilsæt æble.
  • 9 Smag til med hakket persille, salt, peber og lidt sukker.
  • 10 Steg kun nogle få minutter, da æblerne skal være sprøde.
  • 11 Si fedtet fra.
  • 12 Krydr mørbraden indvendig med salt og peber.
  • 13 Læg tre fjerdedele af æble-baconblandingen på kødet.
  • 14 Bøj spidsen af mørbraden op, så det bliver muligt at rulle mørbraden sammen og få den ens tyk over det hele.
  • 15 Snør med kødsnor.
  • 16 Dup mørbradrullen tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 17 Brun den på alle sider i olie på en pande.
  • 18 Krydr med salt og peber.
  • 19 Steg kødet færdigt på panden ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, eller stil mørbraden i ovnen ved 160 grader i ca. 25 minutter.
  • 20 Vend kødet jævnligt under stegning.
  • 21 Gem skyen.ognbsp;
  • 22 Tilsæt hvidvin til den sidste fjerdedel af æble-baconblandingen på panden og kog det ind til knap halvdelen.
  • 23 Tilsæt derefter fløden og kog til det jævner let, og der er 1-1½ dl sauce tilbage.
  • 24 Pas på, det kan nemt koge over.
  • 25 Sky fra kødet tilsættes saucen.
  • 26 Smag saucen til. Si saucen lige før servering og tilsæt hakket persille.ognbsp;
  • 27 Tomatkompotten laves lige før servering.
  • 28 Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne.
  • 29 Skær tomatkødet i små tern.
  • 30 Lad olien blive meget varm på panden.
  • 31 Tilsæt tomaterne.
  • 32 Når de begynder at koge ud, drysses osten på, og der smages til med salt.
  • 33 Osten skal binde det hele sammen. Det tager 1-2 minutter.
  • 34 Hæld evt. væske fra.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Mørbradtårn med æbler og bacon og tomatkompot med persillefløde

Tip

  1. Mørbradrullen kan gøres klar og brunes om formiddagen. Stil den i køleskab, indtil den skal steges færdig. Stegetiden bliver da lidt længere.
  2. Saucen kan også gøres klar om formiddagen - og tomaterne uden kerner kan skæres i tern.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier