Mørbradgryde med paprika, bacon og champignoner

Energiinformation

  • Energi pr. person 2678 KJ
  • Energi pr. person 640 Kcal
  • Protein 23 %
  • Kulhydrat 48 %
  • Fedt 29 %

Sådan gør du

  • 1

    Skær sener og hinder af mørbraden, og kasser dem, og skær mørbraden i 8-9 mørbradbøffer.

  • 2

    Rens champignonerne, halver dem, og skær dem i skiver.

  • 3

    Skræl pastinakken, og skær den i små tern, og pil og snit løget i små tern.

     

  • 4

    Brun mørbradbøfferne på en pande med lidt olivenolie i 1-2 min. på hver side, og krydr med salt og peber.

     

  • 5

    Kom olivenolie i en gryde, og steg løg og bacon i 3-4 min. ved jævn varme.

  • 6

    Tilsæt pastinak og champignoner, og rist fortsat i 2-3 min.

  • 7

    Tilsæt tomatpuré, paprika, timian, bouillon og piskefløde – læg låg på gryden, og lad saucen simre i ca. 20 min.

  • 8

    Tilsæt mørbradbøfferne, og lad dem simre sammen med saucen i 5-8 min., til de er færdigtilberedte. Vend bøfferne rundt i gryden undervejs, og krydr til sidst med salt, peber og evt. ekstra paprika. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.

  • 9

    Server mørbradgryden med kartoffelmos eller ris til.

  • {{recipeDoneText}} Mørbradgryde med paprika, bacon og champignoner

Tip

Hvis du vil servere salat til mørbradgryden, så lav en enkel grøn salat med en frisk olie-eddikedressing evt. tilsmagt med lidt dijonsennep, så du får syrligt modspil til den skønne gryderet.

Opskriften er udviklet af