Mørbradbøffer med sveskekompot

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Skær mørbraden i ca. 3 cm tykke skiver og dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Skær sveskerne i skiver og kog dem i vand tilsat sukker i 10 minutter.
  • 5 Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side ved god varme på en pande i en blanding af olie og smør.
  • 6 Dæmp varmen til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
  • 7 Tag dem af panden, og hold dem lune under stanniol.
  • 8 Skær løget i tynde skiver og svits det et par minutter i det fedtstof, der er tilbage på panden.
  • 9 Skær æblerne i både og tilsæt dem sammen med 1 tsk fintrevet citronskal, svesker, timian og ½ dl sveskevand, og lad det simre ca. 5 minutter.
  • 10 Hæld fløden ved og kog det lidt ind, til konsistensen er cremet.
  • 11 Smag retten til. Hæld kompotten i bunden af et fad og anret bøfferne ovenpå.
  • {{recipeDoneText}} Mørbradbøffer med sveskekompot

Opskriften er udviklet af