Mørbrad stegt som vildt med ærter og agurkesalat

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Dup mørbraden tør med køkkenrulle og gnid den med salt, peber og enebær.
  • 3 Sno bacon om mørbraden og hold den fast med kødsnor.
  • 4 Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande og brun hurtigt mørbraden på alle sider, ca. 2 minutter i alt.
  • 5 Læg kødet i et ovnfast fad og hæld 1½ dl vand ved.
  • 6 Stil det midt i ovnen.
  • 7 Tænd ovnen på 160 grader og steg mørbraden i ca. 35 minutter, til centrumtemperaturen er 62-70 grader.
  • 8 Hæld skyen i en gryde. Tilsæt fløde.
  • 9 Jævn med saucejævner og kog saucen igennem.
  • 10 Smag til med gelé, salt og peber.
  • 11 Skær mørbraden i skiver ved servering.
  • 12 Skær agurken i tynde skiver.
  • 13 Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • 14 Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.
  • 15 Kog kartofler og ærter.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad stegt som vildt med ærter og agurkesalat

Tip

Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa. Ved 65 grader er kødet svagt rosa og ved 70 grader er det gennemstegt. I stedet for ovn kan mørbraden tilberedes i gryde. Brun mørbraden på alle sider. Tilsæt 1½ dl vand. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege 7-8 minutter under låg. Vend kødet og steg yderligere 7-8 minutter i alt ca. 15 minutter. Rester af agurkesalat kan gemmes i køleskab i nogle dage. Fløde 9% eller 18% kan bruges i stedet for piskefløde i saucen.

Opskriften er udviklet af