Mørbrad Royal med serrano og bønner vinaigrette

Sådan gør du

  • 1 Kog ægget hårdkogt.Skræl kartofler og skær dem i tern på 1x1x1 cm.
  • 2 Varm olien på en pande tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt.
  • 3 Stegetid 15-20 minutter. Drys med salt og peber.
  • 4 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 5 Krydr med salt og peber.
  • 6 Varm olien på en mindre pande ved god varme og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt.
  • 7 Skru ned til middel varme og steg kødet, ca. 15 minutter i alt.
  • 8 Ved servering skær kødet i 2-4 tykke skiver. Steg skinkeskiverne på panden til de bliver sprøde. Hæld vandet fra.
  • 9 Rør eddike og olie sammen og smag til med salt og peber.
  • 10 Hak det hårdkogte æg og vend det med finthakket løg, olie/eddikeblanding, fintklippet persille og dild.
  • 11 Hæld blandingen over bønnerne.Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 4-5 minutter.
  • 12 Hæld vandet fra og afkøl dem evt. i koldt vand.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad Royal med serrano og bønner vinaigrette

Tip

  1. En almindelig svinemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
  2. Skinken kan erstattes af bacon.
  3. Bønnerner hældes i koldt vand efter kogningen, for at stoppe kogningen, så de bliver netop kogte - men stadig med "bid".

Opskriften er udviklet af