Mørbrad Royal med pesto

Sådan gør du

  • 1 En almindelig svinemørbrad kan bruges.
  • 2 Bimørbraden skæres af.
  • 3 Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet.
  • 4 Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen.
  • 5 Stykket kaldes Mørbrad Royal.
  • 6 Brun kødet i olie på en pande.
  • 7 Krydr kødet med salt, peber og timian.
  • 8 Stil kødet i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
  • 9 Pesto
  • 10 Kom pinjekernerne i en blender til pestoen, derefter de øvrige ingredienser.
  • 11 Tilsæt basilikumbladene og smag til med salt.
  • 12 Tomatchutney
  • 13 Skær tomaterne i halve og fjern stilken.
  • 14 Kom halvdelen tomaterne i en gryde og kog dem til en kompot.
  • 15 Bring vandet i kog, kom løgene i og beregn en kogetid på ca. 2 minutter, efter vandet er i kog igen.
  • 16 Pil løgene.
  • 17 Tilsæt løg, finthakket hvidløg, eddike og honning.
  • 18 Lad det koge igennem i ca. 5 minutter. Vend resten af tomaterne i kompotten.
  • 19 Smag til med skåret dild, salt og peber.
  • 20 Kog kartoflerne.
  • 21 Asparges
  • 22 Kom høvlet parmesan på aspargesene og stil dem øverst i ovnen ved 150 grader i 5-10 minutter, til parmesanen er smeltet.
  • 23 Kødet
  • 24 Skær tynde endeskiver af hver mørbrad og del resten i fire ens stykker.
  • 25 Stil stykkerne på højkant i et ovnfast fad.
  • 26 Kom ½-1 spsk pesto ovenpå og stil dem i ovn ved 225 grader i 3-5 minutter, til pestoen bliver lidt brun og danner skorpe.
  • 27 Server straks.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad Royal med pesto

Tip

Bed grønthandleren om at skaffe et bundt basilikumblade fra friland. De smager meget kraftigere. Overskydende pesto kan gemmes et par dage i køleskabet og bruges som sauce til pasta. Pestoen kan røres med lidt ekstra olivenolie og bruges som dressing eller sauce. Til pestoen kan der bruges pistacienødder eller hasselnødder i stedet for pinjekerner. Færdigkøbt pesto kan også bruges. Opskriften er udarbejdet af Vivi Schou

Opskriften er udviklet af