Mørbrad Royal med forårssvampe, spidskål og rababerkompot

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rabarberkompot: rens rabarber og skær dem i meget skrå skiver, ½-1 cm tynde.
  • 2 Kog 1½ dl vand med sukker - uden låg - til det får konsistens som tynd sirup og der er ½-1 dl tilbage.
  • 3 Tilsæt under kogningen ½ stang flækket vanille og kardemomme.
  • 4 Kom rabarberstykkerne i og læg låg på.
  • 5 Sluk for varmen og lad det stå og trække 10-15 minutter, evt. på den varme kogeplade, så der stadig er bid i rabarberne.
  • 6 De kan serveres lune eller kolde.
  • 7 Kødet: bestil Mørbrad Royal hos slagteren.
  • 8 En almindelig svinemørbrad kan også bruges.
  • 9 Bimørbraden skæres af.
  • 10 Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet.
  • 11 Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen.
  • 12 Stykket kaldes Mørbrad Royal.
  • 13 Del hver Mørbrad Royal i 4-6 ens tykke medailloner.
  • 14 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 15 Krydr medaillonerne med salt og peber.
  • 16 Brun smørret på panden ved god varme, så det er gyldent.
  • 17 Brun kødet 1 minut på hver side.
  • 18 Skru ned til middel varme, og steg bøfferne færdige 3-4 minutter på hver side.
  • 19 Hvis kødet er skåret i fire stykker eller 2 minutter på hver side, hvis der er seks.
  • 20 Læg dem på en tallerken og dæk dem med stanniol. Gem skyen.
  • 21 Svampe: kom smør og finthakkede løg på en pande.
  • 22 Tilsæt svampe skåret i passende stykker - se foto af svampe til én portion.
  • 23 Rist svampene, tilsæt fløden og lad det koge ind, til fløden bliver helt tyk.
  • 24 Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  • 25 Tilsæt skyen fra bøfferne.
  • 26 Vend hakket persille i.
  • 27 Smørdampet spidskål: flæk spidskålen i kvarte og fjern stokken.
  • 28 Damp kålen i smør i en gryde med låg.
  • 29 Den skal ikke koge for længe, den skal stadig have bid.
  • 30 Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad Royal med forårssvampe, spidskål og rababerkompot

Opskriften er udviklet af