Mørbrad Royal japanese

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i meget tynde skiver.
  • 2 Skær gulerødder, porre, blegselleri, svampe og løg i meget tynde strimler, skiver eller både.Kog risene. Varm bouillon, sukker og soja i en høj pande.
  • 3 Kom først halvdelen af kødet og lidt af grøntsagerne ved og lad det simre i ca. 5 minutter.
  • 4 Tag det op og kom resten i den varme bouillon og lad det simre ca. 5 minutter.
  • 5 Tilsæt bønnespirer, evt. bambusskud og den første portion kød og grøntsager.
  • 6 Smag retten til. Servér med kogte ris.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad Royal japanese

Tip

  1. En almindelig svinemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
  2. I Japan dypper man de varme skiver af kød og grøntsager i en rørt æggeblomme, og spiser dem derefter.
  3. Pak kødet i film og læg det på frost i 1½-2 timer, så er det nemmere at skære kødet ud i meget tynde skiver.
  4. Hvis bouillonen fordamper, tilsættes mere bouillon, sukker og sojasauce.
  5. I special forretninger kan man købe Sukiaki sauce, som kan bruges istedet for bouillon, sukker og sojasauce.

Opskriften er udviklet af