Mørbrad på spid med ris og frugter

Sådan gør du

  • 1 Spørg slagteren om du kan få bimørbrad eller tag dem selv af de svinemørbrad, du køber, som ikke er afpudsede - de er ofte vakuumerede.
  • 2 Bimørbraden er 15-20 cm lang og på tykkelse med en lillefinger.
  • 3 Den skal ikke afpudses - senen bliver mør ved stegning.
  • 4 Hvis du ikke kan få/har bimørbrad, så kan du bruge en lille afpudset svinemørbrad og dele den i 4-6 strimler på langs og bruge dem, som angivet ved bimørbrad.
  • 5 Læg spiddene i koldt vand.
  • 6 Sæt spiddene midt igennem kødet.
  • 7 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 8 Krydr med salt og peber.
  • 9 Grill kødet et par minutter i alt.
  • 10 Vend kødet under stegning.
  • 11 Kog risene, hvis de ikke er kogte.
  • 12 Skær kiwi og melon i tern.
  • 13 Skær peberfrugt i strimler.
  • 14 Bland den kolde eller lunkne ris med frugter og pres saften af ½ lime over.
  • 15 Skær resten af limen i både og server dem til.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad på spid med ris og frugter

Tip

Hvis der laves dobbeltportion passer det til en middagsret. Portionen kan gøres større eller mindre alt efter behov og formål. Opskriften er udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard

Opskriften er udviklet af