Mørbrad fyldt med persille, flødesauce og mormor-salat

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Dup mørbraden tør med køkkenrulle.
  • 3 Flæk mørbraden godt halvt igennem på langs og bank den flad mellem to frostplastposer med en kødhammer.
  • 4 Skyl persillen og dup den tør.
  • 5 Krydr mørbraden indvendigt og udvendigt med salt og peber og fyld den med persille.
  • 6 Rul mørbraden sammen om persillen og snør med kødsnor.
  • 7 Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde.
  • 8 Brun mørbraden på alle sider ca. 2 minutter i alt.
  • 9 Hæld 1 dl vand eller bouillon ved og kog under låg ved svag varme 7-8 minutter.
  • 10 Vend og steg i endnu 7-8 minutter i alt ca. 15 minutter.
  • 11 Tag mørbraden op og pak den i stanniol.
  • 12 Hæld fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg.
  • 13 Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
  • 14 Skær kødet i skiver ved servering
  • 15 Kog kartoflerne.
  • 16 Kom citronsaften i fløden og lad det stå lidt til fløden bliver tyk.
  • 17 Tilsæt sukkeret.
  • 18 Skyl og tør salaten.
  • 19 Vend salaten i fløden.
  • 20 Server æblegele til resten.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad fyldt med persille, flødesauce og mormor-salat

Tip

I stedet for at skære mørbraden igennem på langs kan man skære et hul ind i mørbraden med en skarp kniv og skubbe persillen ind med skaftet af en grydeske. I stedet for persille kan mørbraden fyldes med æbler, svesker, abrikoser, champignon eller løg. Fløde 9% eller 18% kan bruges i saucen i stedet for piskefløde.

Opskriften er udviklet af