Minifrikadeller med kål i tomat - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Minifrikadeller: pil løget og riv det fint.
  • 2 Læg kødet i en skål.
  • 3 Kom salt og peber i skålen.
  • 4 Rør kødet med salt og peber.
  • 5 Kom mel, æg og løg i skålen. Rør kødet.
  • 6 Kom lidt mælk i skålen og rør kødet godt til en fars.
  • 7 Dyp en dessertske i et glas koldt vand.
  • 8 Tag fars op på en skeen og form en frikadelle.
  • 9 Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken.
  • 10 Kom smørret på panden.
  • 11 Smelt smørret. Lad smørret bruse af og blive lysebrunt.
  • 12 Læg frikadellerne på panden.
  • 13 Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  • 14 Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  • 15 Tag halvdelen af frikadellerne fra til madpakken eller til næste dag.
  • 16 Kål i tomat: skyld hvidkålen og skær den i tynde strimler.
  • 17 Kom smørret i en gryde.
  • 18 Smelt smørret. Det skal ikke blive brunt.
  • 19 Kom hvidkålen i gryden. Rør til kålen er faldet sammen.
  • 20 Hæld de hakkede tomater i gryden. Rør.
  • 21 Læg låg på gryden og damp kålen i ca. 20 minutter.
  • 22 Mærk om kålen er lige netop mør.
  • 23 Kom salt i kålen og smag til.
  • 24 Hæld kålen i et fad.
  • 25 Skyl og hak persillen. Drys den over kålen.
  • {{recipeDoneText}} Minifrikadeller med kål i tomat - børnevenlig fremgangsmåde

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier