En rigtig god champagne skal ikke blandes i en cocktail. Den har det bedst alene. Men der findes mange gode cocktails med mousserende hvidvine, f.eks. spansk cava eller fransk cremant.

Sådan gør du

  • 1 Hæld først iskold friskpresset grapejuice i et champagneglas og fyld derefter op med afkølet vin.
  • 2 Med en cocktail som Mimosa er det af absolut største vigtighed, at begge ingredienser er i orden.
  • 3 Det kan således ikke nytte noget at blande en god flaske cremant med tarvelig juice lavet på koncentrat.
  • 4 Til en Mimosa må man kun bruge friskpresset juice.
  • 5 Det er nemt selv at presse grapefrugter, og man behøver ikke store køkkenmaskiner dertil.
  • 6 Det kan sagtens gøres i hånden.
  • 7 Alternativt: prøv at udskifte den traditionelle appelsinjuice med grape.
  • 8 Det bitre og syrlige klæder boblerne.
  • 9 Det er en god idé at si saften.
  • 10 Boblerne i den mousserende vin giver lynhurtigt frugtkødet en rådden smag.
  • 11 Eller lav en sukkerkant på glasset af knuste bolsjer.
  • 12 Hvis man vil give sin Mimosa et særligt pift, så drop bolcherne og kom i stedet et skvæt Cointreau i.
  • {{recipeDoneText}} Mimosa

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier