Mellemøstlig citruskage

Denne saftige sag er syrlig, frisk og let bitter i smagen. Kagen er bagt helt uden mel, men med masser af sprøde mandler. Den holder sig saftig i mange dage, så længe du opbevarer den på køl.

Sådan gør du

  • 1 Kom citronerne i kasserolle, hæld vand på til det dækker og bring det i kog. Lad citronerne simre ved svag varme i 30-45min. til de er helt møre.
  • 2 Hæld det varme vand fra citronerne over mandlerne og lad dem trække i 5-10min.
  • 3 Lad citronerne køle af og smut imens mandlerne.
  • 4 Tænd ovnen på 200/180 grader varmluft. Skær citronerne i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
  • 5 Pisk æg, sukker og vanilje i 3-4min. til det er lyst og luftigt.
  • 6 Blend citronerne sammen med mandler, rasp, bagepulver, stødt kardemomme og citronsaft til en ensartet masse.
  • 7 Vend citronblandingen i æggemassen og til det er grundigt blandet.
  • 8 Hæld dejen i en smurt 1 liters sandkageform, drys med mandelflager og bag den i ca. 30min til den er gylden og fast.
  • 9 Lad kagen køle af inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Mellemøstlig citruskage

Tip

Brug økologiske appelsiner eller klementiner i stedet for citroner.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier