Mediterranean burger med artiskokker

Sådan gør du

  • 1 Form to flade bøffer på 1 cm i højden.
  • 2 Krydr dem med salt og peber.
  • 3 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 4 Brun bøfferne ca. 1 minut på hver side.
  • 5 Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side til kødet er gennemstegt.
  • 6 Tag kødet af panden.
  • 7 Skær peberfrugten i skiver.
  • 8 Skær to stykker artiskok i mindre stykker.
  • 9 Rør tapenaden sammen med yoghurt og smag til med salt og peber.
  • 10 Flæk bollerne og fyld dem med salat, bøffer, peber-frugt, artiskok og tapenadeblanding.
  • 11 Skær gulerødderne i stave og æblerne i tynde både, bland dem og dryp evt. med citronsaft.
  • {{recipeDoneText}} Mediterranean burger med artiskokker

Tip

Resten af artiskokkerne kan anvendes på pizzaer, salater eller sandwich. Tapenaden kan erstattes af 2 spsk hakkede oliven. Resten af tapenaden kan smørres på ristede flute-skiver og spises til salater og supper. Artiskokker kan udskiftes med tomatskiver. En skive færdigstegt bacon kan lægges i hver burger. Opskriften er udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard.

Opskriften er udviklet af