Medaljoner med marokkanske krydderier

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Skær hvidløget over.
  • 3 Gnid kødet med den overskårne side af hvidløget.
  • 4 Krydr med salt og peber og stil kødet i køleskab.Bland krydderierne til en krydderiblanding. Hak abrikoserne fint.
  • 5 Pres saften af appelsinerne.
  • 6 Rør abrikoserne sammen med 1½ dl appelsinsaft, honning og 1 tsk krydderiblanding.
  • 7 Smag til med salt. Riv guleroden groft og bælg ærterne.
  • 8 Bring bouillon, gulerod, ærter, olie og 1 tsk krydderiblanding i kog i en gryde under låg.
  • 9 Hak valnødderne groft og tilsæt dem under omrøring sammen med couscoussen.
  • 10 Tag gryden af varmen og lad blandingen trække under låg i 5 minutter.
  • 11 Løsn couscousblandingen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Varm olien godt op på panden. Brun medaljonerne 1 minut på hver side.
  • 12 Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side.
  • 13 Tag kødet af panden. Aftør panden med køkkenrulle.
  • 14 Hæld saucen i panden og lad den koge ind til en sirupagtig konsistens. Pynt med koriander.
  • {{recipeDoneText}} Medaljoner med marokkanske krydderier

Tip

  1. Skinkeschnitzler eller svinekoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
  2. Medaljoner, 2½ cm tykke, steges kun 1½ minut på hver side efter bruningen, hvis de ønskes svagt rosa ved serveringen.
  3. Skær en lille flig af det ene hjørne af en medaljon og kontroller, at kødet er svagt rosa.
  4. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges 1 minut mere på hver side.

Opskriften er udviklet af