Medaljoner med blomkålssalat

Sådan gør du

  • 1 Vask kartoflerne, vend dem i olie, salt og peber og kom dem i et ovnfast fad.
  • 2 Stil fadet i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 1 time til kartoflerne er gyldne og møre. Hak løget fint.
  • 3 Skær to strimler af citronskallen med en kartoffelskræller, og del dem i tynde strimler.
  • 4 Kom løg, citronskal og hakkede krydderurter over kartoflerne ved servering. Skær blomkålen i meget små buketter på 1-2 cm.
  • 5 Kom dem i en skål.
  • 6 Rist brødet på en brødrister og skær det i små tern som brødcroutoner.
  • 7 Rist solsikkekernerne på en tør pande.
  • 8 Drys lidt salt på.
  • 9 Bland blomkål, brødcroutoner og solsikkekerner.
  • 10 Rør olien med citronsaft.
  • 11 Smag til med salt og peber og hæld dressingen over ved servering.
  • 12 Vend plukket persille i. Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle.
  • 13 Smør sennep på den ene side.
  • 14 Dyb sennepssiden i finthakket rødløg og derefter i hvedemel.
  • 15 Krydr med salt og peber.
  • 16 Varm olien på en lille pande ved god varme.
  • 17 Brun kødet 1 minut på hver side med rødløgssiden nedad først.
  • 18 Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
  • {{recipeDoneText}} Medaljoner med blomkålssalat

Tip

En række supermarkeder har små, vaskede kartofler, som er klar til brug. I stedet for medaljoner kan bruges mørbradbøffer eller nakke- og svinekoteletter.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier