Medaljoner asian style

Sådan gør du

  • 1 Kog risene efter anvisning på posen.
  • 2 Risene kan evt. koges dagen i forvejen. Portionen giver ca. 4 dl kogte ris.
  • 3 Afkøl risene. Tilsæt æggeblommer og hvedemel.
  • 4 Pisk hviderne stive.
  • 5 Bland forsigtigt bagepulver, salt, peber og hviderne i risene.
  • 6 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 7 Læg en stor spiseskefuld af risblandingen på panden - 4-6 ad gangen - og steg klatkagerne lysebrune på begge sider.
  • 8 Varm eddike og sukker i en gryde til sukkeret er smeltet.
  • 9 Tilsæt chili i tynde skiver og limeblade.
  • 10 Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade.
  • 11 Skær den hvide del af citrongræsset i tynde skiver.
  • 12 Tilsæt det til chilisaucen sammen med fintrevet ingefær.
  • 13 Kog det nogle minutter.
  • 14 Kan serveres lun eller kold.
  • 15 Hak jordnødderne meget fint - som grov rasp - og bland det med hvedemel, salt og peber på en tallerken.
  • 16 Slå ægget ud på en anden tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  • 17 Vend medaljonerne først i ægget og dernæst i nøddeblandingen.
  • 18 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 19 Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet.
  • 20 Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side.
  • 21 Tag kødet af panden.
  • 22 Skær kødet igennem som to halvmåner lige før servering. Skær toppen og endeskiven af ananassen og skær den i 4 skiver, 2 cm tykke.
  • 23 Skær skrællen af. Skær skiverne igennem som to halvmåner.
  • 24 Fjern evt. stokken.
  • 25 Steg ananasskiverne på en grillpande eller under ovngrillen.
  • 26 Skær pak choy igennem og steg den i sesamolie nogle få minutter, så den stadig er sprød.
  • 27 Krydr med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Medaljoner asian style

Tip

  1. I stedet for pak choy kan bruges bladbede eller icebergsalat
  2. I stedet for risklatkager kan serveres løse ris
  3. Risklatkagerne kan steges på forhånd og varmes før servering
  4. I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet
  5. Rester af chilisaucen kan gemmes i køleskab i nogle dage
  6. Færdig sød chilisauce kan købes i de fleste supermarkeder, specialforretninger mv.
  7. Der er to æggehvider til overs fra risklatkagerne. De kan bruges til panering af medaillonerne
  8. I stedet for at hakke jordnødderne, kan de kommes i en kraftig plastpose og knuses med en kagerulle
  9. Steg evt. medaljonerne lidt kortere tid, hvis de ønskes rosa indeni
  10. Extra sweet ananas er særlig sød og meget gul
  11. Vinforslag: Riesling med en smule sødme. Serveringstemperatur 11-12 grader.

Opskriften er udviklet af