Mayonnaisen - det cremede element

Hjemmelavet mayonnaise er en himmerigsmundfuld, som kan pifte selv den tørreste og kedeligste sandwich op. Kender man spillereglerne, er det en pålidelig fætter, der aldrig slår fejl.

Sådan gør du

  • 1 Pisk æggeblomme og salt sammen i en skål i ca. 1 min. Det tykner blommen lidt, så den bedre binder olien.
  • 2 Pisk senneppen i og fortsæt herefter med olien 1 tsk. ad gangen. Tilsæt først næste tsk. olie, når oliedråberne er pisket ind i blandingen, og der ikke er spor efter olien på toppen. Når konsistensen er fast og cremet, er mayonnaisen klar til tilsmagning.
  • 3 Tilsæt ekstra salt efter smag. Det er vigtigt, at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver det bare smørbar olie, og smagen drukner i burgerens andre smagfulde elementer.
  • 4 Sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
  • {{recipeDoneText}} Mayonnaisen - det cremede element

Tip

Der findes et utal af mere eller mindre klassiske og kulturelt baserede variationer af mayonnaise. Prøv dem i din burger!

 

Middelhavs-aioli

Udskift 1 dl af solsikkeolien med olivenolie af høj kvalitet. Smag på olien, inden du tilsætter den, smager den ikke godt ren, smager din mayo heller ikke godt med den i. Til sidst smages mayonnaisen til med masser af citronsaft, friskrevet hvidløg og salt.

Amerikansk chili/barbecue

Smag den færdige mayonnaise til med lidt sød chilisauce eller barbecuesauce, røget paprika eller røgsalt og lidt revet hvidløg.

 

Thai-curry

Udelad sennep og smag mayoen til med limesaft og karrypasta i stedet for eddike og peber.

Opskriften er udviklet af