Marrokansk appelsinkage med mandler

En veritabel c-vitamin bombe der smager både sødt og friskt af solmodne appelsiner.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen og sæt den på 175°.
  • 2 Smelt smørret. 
  • 3 Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner. 
  • 4 Blend eller hak mandlerne meget fint. 
  • 5 Pisk sukker og æg sammen.
  • 6 Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend så mandler i. Rør herefter smørret i. Til sidst rørres 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i blandingen. 
  • 7 Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter. Tag ud og afkøl. Dryp den resterende appelsinsaft over kagen.
  • 8 Ved servering: Skær i harlekinruder og drys med kanel.
  • {{recipeDoneText}} Marrokansk appelsinkage med mandler

Opskriften er udviklet af