Marokkanske tomater med couscous, mynte og rosiner

Energiinformation

  • Energi 440 Kj
  • Fedt 19 %
  • Kulhydrat 70 %
  • Protein 11 %

Sådan gør du

  • 1 Kom couscous i en skål, og bland salt, olivenolie og lidt knust chili heri. Hæld kogende vand over couscous-grynene, og dæk dem til med et viskestykke. Lad couscoussen trække i ca. 10 min., og løsn herefter grynene fra hinanden med en gaffel. Lad couscoussen afkøle.
  • 2 Skær ½ cm af toppen på hver tomat, og grav tomatkernerne ud med en lille ske. Hak tomatkernerne fint. Snit forårsløg i tynde skiver på skrå, og hak abrikoser i små tern. Pluk og hak mynten, og pres saften af citronen. Bland den afkølede couscous sammen med tomatkerner, forårsløg, abrikoser, rosiner, citronsaft og mynte, og krydr med salt og peber.
  • 3 Kom couscous-fyldet i tomaterne, kom små stykker feta henover, og drys med lidt knust chili.
  • 4 Server de fyldte tomater som tilbehør til fx lammefrikadeller eller grillede lammekoteletter – eller brug dem som grønt indslag på en buffet.
  • {{recipeDoneText}} Marokkanske tomater med couscous, mynte og rosiner

Tip

Couscous-fyldet kan også serveres solo som salat og smager skønt som tilbehør til aftensmåltidet.

Opskriften er udviklet af