Marokkansk inspireret lammebov

Sådan gør du

  • 1 Helst dagen før og ellers tidlig morgen blandes krydderierne sammen og lammeboven gnubbes ind i blandingen.
  • 2 Kødet lægges i en pose i køleskabet til næste dag eller til det skal bruges.
  • 3 Ca. 2 timer før retten serveres tændes oven til 180°C.
  • 4 Olien varmes i en stor sauterpande og løg og hvidløg kommes i panden og sauteres.
  • 5 Når løg og hvidløg er brune kommes de over i et ildfast fad, hvorefter lammeboven lægges ovenpå.
  • 6 Lammeboven krydres godt med salt og peber.
  • 7 Det ildfaste fad kommes i oven og boven steges en time ved 180°C.
  • 8 Herefter tilføjes hvidvinen og de hakkede abrikoser ved lammeboven.
  • 9 Stegen sættes tilbage i ovnen og steger i yderligere 30-40 minutter (medium), eller i 50 minutter (gennemstegt).
  • 10 Når lammeboven er færdig pakkes den i stanniol.
  • 11 Skyen i det ildfaste fad hældes over i en gryde og varmes op, så den reduceres til en sirupsauce.
  • 12 Herefter smages saucen til og evt. tilføjes ekstra krydderier og citron.
  • 13

    Lammeboven med saucen serveres med en stor skål cous cous og salat.

  • {{recipeDoneText}} Marokkansk inspireret lammebov

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier