Marineret nakkefilet med sommergrønt

Sådan gør du

  • 1 Alle ingredienserne til krydderiblandingen mortes eller blendes helt fint.
  • 2 Soigner nakkefileten og rids fedtlaget så det danner små firkanter.
  • 3 Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet sammen med salt og peber.
  • 4 For at få det bedste resultat skal nakkekammen stå tildækket et par timer i køleskabet.
  • 5 Læg nakkekammen på en rist og sæt den derefter i en 180 grader varm ovn i 5 -6 kvarter.
  • 6 Husk at lade kødet trække i 15 minutter inden den skæres i skiver.
  • 7 Skær grøntsagerne ud i store stykker (5x5 cm)
  • 8 Skil hvidløgsfeddene fra hinanden uden at pille dem.
  • 9 Varm olien op i en tykbundet gryde og steg hvidløget 1 minut.
  • 10 Kom derefter alle grøntsagerne i gryden og steg dem 5-6 minutter.
  • 11 Krydr med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 12 Tilsæt vinen ved kraftig varme, og lad den koge et par minutter.
  • 13 Sæt gryden i ovnen og lad det simre i 1 time ved 180 grader.
  • 14 Kom de tørrede frugter samt ristede pinjekernerne i gryden, ca. 10 minutter før retten er færdig.
  • 15 Smag det hele til og server denne vidunderlige ret med et godt glas vin og det vigtige brød.
  • {{recipeDoneText}} Marineret nakkefilet med sommergrønt

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier