Marineret nakkefilet med gulerødder, spinat og løvstikke

Sådan gør du

  • 1 Rids nakkefileten og krydr med salt og peber.
  • 2 Sæt fileten på en rist og steg den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter.
  • 3 Lad stegen trække i 20 minutter.
  • 4 Stegetiden er vejledende.
  • 5 Kom løg, timian og hvidløg i en lille gryde og rist det i lidt olie igodt 5 minutter.
  • 6 Hæld rødvin på og lad det reducere (koge ned)til ca. 1 spsk.
  • 7 Hæld kraften fra stegefadet på sammen med bouillon/vandet og lad det koge ind til det halve.
  • 8 Hæld fløde på og lad saucen koge videre, til den bliver tyk.
  • 9

    Si saucen og krydr med salt og peber.

  • 10 Jævn eventuelt saucen med lidt maizena.
  • 11 Hak gulerødderne let og kom dem i en gryde med lidt smør og vand.
  • 12 Bring det i kog og krydr godt med salt og peber.
  • 13

    Når gulerødderne begynder at blive møre, vendes spinaten i sammen med løvstikke. Skær nakkefileten i skiver og læg dem på et fad sammen med gulerødder og spinat.

  • 14

    Hæld lidt af saucen i fadet og resten i en skål ved siden af.

  • 15 En stegt dansk kartoffel vil være en fornøjelig spise til.
  • {{recipeDoneText}} Marineret nakkefilet med gulerødder, spinat og løvstikke

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier