Marineret lammekølle stegt på grill

Sådan gør du

  • 1

    Vineddiken koges ned til en 1 spiseskefuld.

  • 2 Hvidvin tilsættes og begge dele koges ned til 2 spiseskefulde.
  • 3 Fonden tilsættes og koges 3/4 ned, piskefløde kommes i, og saucen koges nedtil den er let cremet.
  • 4 Ærterne bælges og blancheres/skoldes i vand tilsat salt.
  • 5 Umiddelbart inden servering blendes ærterne,og saucen koges op og smages til.
  • 6

    Tilsæt evt. lidt citronsaft. Dup den marinerede lammekølle tør, og krydr den med flagesalt og friskkværnet sort peber.

  • 7 Læg den i en god varmkuglegrill og grill den i 1 1/4-1 3/4 time.
  • 8 Vend køllen regelmæs-sigt under tilberedningen.
  • 9 Lad lammekøllen hvile i 15–20 minutter inden den skæres ud.
  • 10 De nye kartofler skrabes og koges i en gryde uden salt til de er møre.
  • 11 Hæld vandet fra og rør dem sammen med olivenolie.
  • 12 Umiddelbart inden servering vendes skåret krydderurteri.
  • 13 Smag til med salt og peber.
  • 14 Skær courgetterne i tændstik-tykke lange stænger.
  • 15 Sauter courgetterne i smør, så de akkurat er lune, men stadig har bid.
  • 16

    Krydr med salt og peber, og vend basilikum i.

  • {{recipeDoneText}} Marineret lammekølle stegt på grill

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier