Marengslagkage med mokka-valnøddecreme

Marengslagkage med mokka-valnøddecreme

Til 2 voksne og 2 børn

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 375 Kj
  • Fedt 51 %
  • Kulhydrat 43 %
  • Protein 6 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 110 grader. Pisk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
  • 2 Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min. Afkøl marengsbundene på en rist.  
  • 3 Rør græsk yoghurt sammen med flormelis. Pisk fløden til skum i en skål, og vend den sammen med yoghurten. Hak valnødderne og chokoladen i mindre stykker, og vend dem i cremen sammen med den kolde kaffe.  
  • 4 Rist hasselnødderne på en tør pande til de er let gyldne, afkøl dem let, og hak dem derefter groft.
  • 5 Læg marengslagkagen sammen med mokka-valnøddecremen ½-1 time før servering. Drys toppen med flormelis, og pynt med blåbær, brombær, hakkede nødder og friske mynteblade.
  • {{recipeDoneText}} Marengslagkage med mokka-valnøddecreme

Tip

Bag dine marengsbunde dagen inden de skal anvendes, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.

Opskriften er udviklet af