Marengskager

Sådan gør du

  • 1 Til 2 voksne og 2 børn: Ovnen tændes på 100 grader.
  • 2

    Marengs:

    Æggehviderne piskes med 2 spsk af sukkeret til de er luftige og let seje.
  • 3 Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne.
  • 4 Pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
  • 5 Marengsmassen smøres på en bageplade med bagepapir i cirkler der er ca. 1 cm høje og ca. 8 cm i diameter.
  • 6 Opskriften giver 20 små marengsbunde.
  • 7 Bages ca. 80 min. i ovnen.
  • 8 Bag evt. marengskagerne dagen inden de skal anvendes og opbevar dem i en lufttæt beholder, det holder dem sprøde.
  • 9

    Hindbær/vaniljecreme:

    Skyr røres sammen med kornene fra en vaniljestang og flormelis.
  • 10 Fløden piskes til skum og vendes sammen med vanilje/skyr og hindbærmarmelade.
  • 11

    Marineret melon:

    Skær melonkødet i små tern og marinér det med citronsaft, honning og mynte.
  • 12 Anret 10 af marengsbundene med hindbær/vaniljecreme.
  • 13 Drys ristede mandler, evt. friske hindbær og en marengsbund på toppen.
  • 14 Servér kagerne sammen med en skefuld marineret melon med mynte.
  • {{recipeDoneText}} Marengskager

Tip

Marengskagen kan varieres med jordbær eller andre bær efter sæson.

Opskriften er udviklet af