Marengs og mandelroulade med rabarberfyld

Rul desserten sammen, lige før gæsterne kommer, og lad den stå koldt indtil desserttid.

Sådan gør du

  • 1 Skær rabarber i mindre stykker og kom i en gryde. Vend med sukker og kom vand heri.
  • 2 Lad rabarberne simre langsomt møre under låg i 5 minutter. Tag låget af og lad rabarberne koge ind til marmeladekonsistens. Afkøl helt.
  • 3 Sæt ovnen på 175 grader. 
  • 4 Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk til stift skum. Kom eddike heri og pisk til endnu stivere skum. 
  • 5 Spred marengsmassen ud på en bradepande med bagepapir. Det skal fylde 30 x 40 cm sådan cirka. 
  • 6 Hak mandlerne ganske groft og drys over marengsen. 
  • 7 Bag bunden midt i ovnen i 25 minutter. 
  • 8 Tag ud af ovnen og læg et bagepapir på den bagte bund. Vend rundt, så mandeldrysset vender nedad.
  • 9 Fugt nu et viskestykke med lidt vand og læg over papiret på dejen og lad bunden afkøle helt. Viskestykket er til, for at bunden bliver ved med at være blød.
  • 10 Træk det øverste papir forsigtigt af bunden. 
  • 11 Pisk fløden til skum og vend med rabarber. Fordel flødeskummet på bunden og rul sammen fra den lange led. 
  • 12 Læg lukningen nedad på et fad og opbevar køligt.
  • {{recipeDoneText}} Marengs og mandelroulade med rabarberfyld

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier