Marcipankage med hindbær og chokolade

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Kom marcipan, rørsukker og blødt smør i en foodprocessor.
  • 3 Kør det til sukker og smør er optaget i massen.
  • 4 Rør æggene i marcipanmassen et ad gangen.
  • 5 Bland melet med bagepulver, sigt det i dejen og rør den jævn.
  • 6 Fremgangsmåde uden foodprocessor:
  • 7 Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
  • 8 Pisk rørsukker og blødt smør med en elpisker nogle min.
  • 9 Tilsæt marcipanen og pisk indtil sukker og smør er optaget i massen.
  • 10 Rør æggene i marcipanmassen et ad gangen.
  • 11 Bland melet med bagepulver, sigt det i dejen og rør den jævn.
  • 12 Smør et tærtefad på 25 cm i diameter med lidt fedtstof.
  • 13 Fyld dejen i og smør den ud i 1 cm tykkelse.
  • 14 Bag den i 15-18 min. til den er gennembagt og gylden.
  • 15 Afkøl kagen, pensl den med smeltet mørk chokolade og læg hindbær øverst.
  • {{recipeDoneText}} Marcipankage med hindbær og chokolade

Tip

Servér evt. kagen sammen med vaniljeis eller med 2½ dl cremefraiche rørt op med 1½ spsk flormelis, lidt limesaft og revet limeskal.

Variér med forskellige frugter og bær og servér kagen med en skøn limonade. Prøv også at tilsætte 1 tsk frisk revet ingefær og 1 tsk revet appelsinskal i dejen – det smager skønt, og passer godt sammen med både hindbær og jordbær.

Opskriften er udviklet af