Mandel panna cotta med kirsebærsauce

Panna cotta betyder kogt fløde og er en klassisk italiensk dessert. Vores er inspireret af dansk jul, smager af marcipan og er skøn med kirsebærsauce.

Sådan gør du

  • 1

    Kom de tre blade husblas i en skål med koldt vand, og lad dem ligge der i 5 minutter.

    Kom fløden i en lille gryde. Skær vanillestangen igennem på langs, og skrab kornene ned i gryden. Lad fløden koge op, og tag den af varmen.

    Tag husblassen op, og kram vandet af. Kom husblas i gryden, og rør rundt, til den er helt opløst. Riv marcipanen groft, og rør den ud i den varme fløde.

    Hæld panna cotta cremen i 6 skåle og afkøl. Læg film over panna cottaen, hvis du vil undgå en let hinde på fløden. Stil formene i køleskab.

    Efter ca. 3 timer er de klar, men de kan stå længere og vente. Drys ristede mandler over. Lun evt. kirsebærsaucen og server den til.

    Kilde: Krydderiet 4, 2005

  • {{recipeDoneText}} Mandel panna cotta med kirsebærsauce

Opskriften er udviklet af