Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Opskrift af Ronny Emborg

Sådan gør du

  • 1

    Mælkeis:
    Sukker og æggeblommer piskes luftig. Mælken varmes op til 90°. Den varme mælk piskes i en tynd stråle ned i æggemassen. Massen lunes over svag varme op til 83° og køles af og køres på ismaskine.

    Pærebåde:
    Pæren skæres ud i 8 flotte både.

    Stegte skorzonerrødder:
    8 skorzonerrødder skrælles og steges gylden i lidt smør ved servering.

    Skorzonerrodspuré:
    8 skorzonerrødder skrælles og skæres ud i små stykker og sauteres i smør til de er gyldne.

    Mælken tilsættes og skorzonerrødderne koges møre. Massen blendes og smages til med sukker, sigtes igennem en fin sigte og køles af.

    Pynt:
    20 stk. citronmelisse

    Anretning:
    Skorzonerrødder og pære lægges på. Isen formes til kugler med en ske og lægges på og puréen sprøjtes på. Pynt med citronmelisse.

  • {{recipeDoneText}} Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier