Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Opskrift af Ronny Emborg

Sådan gør du

  • 1

    Mælkeis

    Sukker og æggeblommer piskes luftig. Mælken varmes op til 90°. 
  • 2 Den varme mælk piskes i en tynd stråle ned i æggemassen. 
  • 3 Massen lunes over svag varme op til 83° og køles af og køres på ismaskine.
  • 4

    Pærebåde

    Pæren skæres ud i 8 flotte både.
  • 5

    Stegte skorzonerrødder

    8 skorzonerrødder skrælles og steges gylden i lidt smør ved servering.
  • 6

    Skorzonerodspuré

    8 skorzonerrødder skrælles og skæres ud i små stykker og sauteres i smør til de er gyldne.
  • 7 Mælken tilsættes og skorzonerrødderne koges møre. Massen blendes og smages til med sukker, sigtes igennem en fin sigte og køles af.
  • 8

    Pynt

    20 stk. citronmelisse
  • 9

    Anretning

    Skorzonerrødder og pære lægges på. Isen formes til kugler med en ske og lægges på og puréen sprøjtes på. Pynt med citronmelisse.
  • {{recipeDoneText}} Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier