Madpakkebrød 12-20 stk.

Sådan gør du

  • 1 Udrør gæren i håndlunkent vand i en stor skål eller et dejfad.
  • 2 Tilsæt ingredienserne i den nævnte rækkefølge og rør det sammen med en grydeske indtil du ikke kan mere.
  • 3 Læg dejen ud på bordet og ælt videre med hænderne.
  • 4 Tilføj hvedemel indtil dejen er blød og glat og slipper hænderne.
  • 5 Ælt godt og lad dejen hæve 1 1/2 time i en skål med et rent viskestykke over.
  • 6 Del derefter dejen i 12-20 stykker – alt efter hvad de skal bruges til.
  • 7 Til sandwich er det godt med lidt flade aflange brød.
  • 8 Til burger skal det være runde store boller og til boller små runde.
  • 9 Form brødene og læg dem på en bageplade.
  • 10 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 11 Lad brødene hæve igen en 1/2 times tid og bag så i 15-20 min. ved 200 grader.
  • 12
  • {{recipeDoneText}} Madpakkebrød 12-20 stk.

Tip

Hvis brødet ikke skal spises med det samme, er det en god idé at putte det i fryseren.

Opskriften til Madpakkebrød kan bruges til alle typer madpakkebrød fx sandwichbrød, boller, burgerboller, pizzasnegle og pitabrød.

Opskriften er udviklet af