Lyssej med svampe bagt i spidskål

Lyssej med svampe bagt i spidskål

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 min.
  • 2 Lad kålbladene køle af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
  • 3 Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • 4 Skær lyssejen i 4 stykker
  • 5 Smør en stor kop med lidt olie. Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
  • 6 Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade.
  • 7 Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min. ved 180 grader.
  • 8

    Tomatcoulis

    Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne.
  • 9 Svits hvidløgene i 1 spsk olie hurtigt i en gryde, uden at de tager farve.
  • 10 Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin.
  • 11 Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.
  • 12

    Sprød Blomkål

    Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget.
  • 13 Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 min. Tilsæt skalotteløg, salt og peber.
  • 14 Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Lyssej med svampe bagt i spidskål

Tip

I stedet for lyssej kan du anvende mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier