Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød

Sådan gør du

  • 1 Sæt bønnerne i blød i en stor skål koldt vand dagen i forvejen eller mindst 10 timer før.
  • 2 Stil den i køleskabet.
  • 3 Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde.
  • 4 Dæk med rigeligt koldt vand og bring bønnerne i kog.
  • 5 Tilsæt bouillonterning eller -pulver, 2 hele fed hvidløg og laurbærblad.
  • 6 Læg låg på og kog bønnerne til de er helt møre ca. 1 time.
  • 7 Hæld bønnerne i en si.Lad en gryde blive varm ved god varme.
  • 8 Kom kødet i gryden og vend det til det har ændret farve - må gerne brune.
  • 9 Tilsæt hakkede løg, salt og peber.
  • 10 Halver chilien og fjern kerner og mellemvægge.
  • 11 Skær chilien i små tern.
  • 12 Tilsæt chili, 2 fed presset hvidløg og 1 tsk fintrevet appelsinskal samt de kogte bønner.
  • 13 Kog det hele i ca. 15 minutter.
  • 14 Tilsæt cherrytomater skåret i halve og kog ca. 5 minutter til tomaterne er varme men ikke udkogte.
  • 15 Smag til med salt og peber.
  • 16 Server hakket persille til retten.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød

Tip

Kog evt. en større portion bønner ad gangen og gem dem i passende portioner i fryseren til senere brug.
Retten er mest velsmagende med hvide bønner, som du selv har kogt.
Der kan laves en hurtig og billig ret ved at bruge 2 dåser hvide bønner i tomatsauce og 1 dåse flåede, hakkede tomater i stedet for kogte bønner og friske tomater.
Rester af retten kan bruges i fuldkorns tortilla wraps eller som fyld i bagte kartofler.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier