Lun blomkålssalat med chili/ingefærdressing og sprøde kikærter

Sådan gør du

  • 1

    Lun blomkålssalat

    Skær blomkålshovedet ud i små buketter og kom dem i en skål. Tilsæt olie, spidskommen, paprika og salt og vend det hele godt rundt.
  • 2 Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 grader, varmluft, i ca. 20-25 minutter.
  • 3

    Fyld

    Rengør persille og æbler mens blomkålen er i ovnen. Hak persille groft, skær æbler og avocado i små tern.  
  • 4 Lad blomkålsblandingen køle en smule af, vend derefter med hakket persille, æble- og avocadotern.  
  • 5

    Dressing

    Rengør ingefæren og kom den i en lille minihakker eller blender sammen med chilisauce, olie og salt.
  • 6 Blend det hele godt sammen og smag dressingen til, evt. med en smule limesaft. Vend dressingen godt rundt i salaten og smag til inden servering.
  • 7

    Sprøde kikærter

    Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt.
  • 8 Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir ogbag dem ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter– rør i dem undervejs.
  • 9 Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.
  • 10

    Servering

    Drys med de sprøde kikærter ovenpå salaten, inden servering. 
  • {{recipeDoneText}} Lun blomkålssalat med chili/ingefærdressing og sprøde kikærter

Tip

Du kan justere ned og lave en mindre portion sprøde kikærter - hele portionen skal ikke bruges til salaten, men de overskydende kikærter er gode som snacks. 

Opskriften er udviklet af