Luksushveder med rigelig smør

Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme.  

Sådan gør du

  • 1 Smelt 60g smør, 50g honning, 1½ tsk. friskstødt kardemomme og 2½ dl sødmælk i en kasserolle over lav varme.
  • 2 Lad smørblandingen køle lidt af, indtil den er lillefinger-lun (max 40C).
  • 3 Rør 20g gær ud i smørblandingen og tilsæt 2 æggeblommer, samt 250g hvedemel. Rør indtil det hele er godt blandet.
  • 4 Drys 1 tsk fint salt og ekstra 250g hvedemel. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
  • 5 Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
  • 6 Lad dem efterhæve i ca.30min.
  • 7 Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Luksushveder med rigelig smør

Opskriften er udviklet af